Ana Sayfa
Sinan'a Saygı Projesi
Mimar Sinan'ın Hayatı
Mimar Sinan'ın Eserleri
Fotoğraf Galerisi
        Yeni Eklenenler
Külliye Planları
Sinan Gezi Yolları
Gezi Haritaları
Haberler / Duyurular
Gönüllü Çalışma
Projeye Destek
İletişim
ENGLISH






Şemsi Ahmet Paşa Camisi

Genel Bilgiler
Fotoğraflar
Google Haritası
Külliye Planı
Linkler
İzlenimler
"Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritası"ndan edinmek için tıklayınız...
Yapım yılı: 1580

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Üsküdar

Bulunduğu semt: Merkez

Adres: Üsküdar-Harem Sahilyolu Üsküdar

Ulaşım tarifi: Yapı Üsküdar meydanının hemen güneyinde, deniz kenarında bulunmaktadır. Eğer Avrupa yakasından yapıya gidiyorsanız, deniz araçlarının kullanılması önerilir. Deniz yolu hem kısa sürede ulaşmanızı hem yapıyı -normalde göremeyeceğiniz bir açıdan- deniz üstünden görmenizi sağlayacaktır. Asya yakasından yapıya ulaşmak istiyorsanız Üsküdar'a giden otobüs veya dolmuşlar kullanılabilir. Yapıyı harita üstünde görmek için tıklayınız.

Eser tipi: Cami

Günümüzdeki kullanımı: Cami

Mülkiyet sahibi: Vakıflar

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: İstanbul'da Boğaz dalgalarının duvarlarını serinletmeye hâlâ devam ettiği tek camidir. Halk arasında Kuşkonmaz Camisi adıyla da bilinir. Küçük ölçekli olarak tasarlanan caminin iç mekânı, sonradan eklenen görevli odası ve kadınlar bölümü nedeniyle zor algılanır bir hale gelmiştir. Rivayete göre Sinan, Kılıç Ali Paşa Camisi'nin giriş kapısında dolgu zeminin kayıp kaymadığını anlamak için iki tane döner sütunçe (küçük sütun) kullanmıştır. Bu yapıda da mihrap mukarnasının altında bunların benzerleri bulunmaktadır. Cami ve bahçe genel anlamda bakımlıdır. Fakat minare, alem ve kurşun kaplamalarda bazı sorunlar gözlemlenmektedir. En önemlisi, minarede şerefenin üstündeki bölümün gözle görülür bir şekilde yana yatmış olmasıdır. Yapının günbatımında ziyaret edilmesi önerilir. Buradan Tarihi Yarımada ve Boğaziçi manzarası mükemmeldir.

Güncellenme tarihi: 14.12.2015

Mimar Sinan'ın bu eserini ziyaret ettiniz mi?
Eser hakkındaki izlenimlerinizi ve fotoğraflarınızı buradan paylaşabilir, bu sayfaya eklenecek güncel bilgiler için bize yazabilirsiniz. Giriş için tıklayınız.

 
© 2006 Sinan'a Saygı. Her hakkı saklıdır. [Çekül Vakfı] [Tarihi Kentler Birliği]