Ana Sayfa
Sinan'a Saygı Projesi
Mimar Sinan'ın Hayatı
Mimar Sinan'ın Eserleri
Fotoğraf Galerisi
        Yeni Eklenenler
Külliye Planları
Sinan Gezi Yolları
Gezi Haritaları
Haberler / Duyurular
Gönüllü Çalışma
Projeye Destek
İletişim
ENGLISH






Güzelce (Gözlüce) Kemer

Genel Bilgiler
Fotoğraflar
Google Haritası
Linkler
"Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritası"ndan edinmek için tıklayınız...
Yapım yılı: 1554-1564

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Gaziosmanpaşa

Bulunduğu semt: Cebeciköy

Adres: Cebeci Köyü Cebeci Gaziosmanpaşa

Ulaşım tarifi: Gazi Mahallesi-Küçükköy hattı izlenerek Cebeci Mahallesi'ne gelinir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Halk Ekmek Fabrikası'nı geçtikten sonra taş ocakları bölgesi görüldüğünde sağa dönülür. Yaklaşık 1 kilometre sonra Cebeci Köyü'nün merkezine ulaşılır. Buradan ilk sağa dönürek vadi boyunca devam eden toprak ama düzgün yolu izleyip su kemerine ulaşırsınız. Güzelce Kemeri'nin doğu tarafına da bir yol bulunmakta. Bu yol da toprak fakat diğeri gibi çok düzgün değil. Taş ocaklarının tozunu yutmamak istiyorsanız ve eğer arabanız yüksek kasalıysa bu yolu tercih edin. Gazi Mahallesi 1446. sokaktaki Mevlana Camii'nden sağa 1500. sokağa girdikten yaklaşık 1 kilometre sonra kemeri göreceksiniz. Arabası olmayanlar Gaziosmanpaşa-Barajüstü minibüslerini kullanarak Mevlana Camii önünden inebilirler. Yaklaşık 15-20 dakikalık bir yürüyüş sizi kemere ulaştıracak. Yapıyı harita üstünde görmek için tıklayınız.

Eser tipi: Su Kemeri

Günümüzdeki kullanımı: Su Kemeri

Mülkiyet sahibi: İSKİ

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: Cebeciköy Kemeri adıyla da bilinir. Günümüzde Alibeyköy Barajı'nın su toplama havzası içinde kalmıştır. Doğanın içindeki konumu ve özgünlüğünü koruyan mimarisiyle hâlâ 16. yüzyıldaki anıtsallığını yansıtır. Kemerin alt kısımları son dönemlerde beton katkılı harç ile onarılmıştır.

Güncellenme tarihi: 27.11.2015

Mimar Sinan'ın bu eserini ziyaret ettiniz mi?
Eser hakkındaki izlenimlerinizi ve fotoğraflarınızı buradan paylaşabilir, bu sayfaya eklenecek güncel bilgiler için bize yazabilirsiniz. Giriş için tıklayınız.

 
© 2006 Sinan'a Saygı. Her hakkı saklıdır. [Çekül Vakfı] [Tarihi Kentler Birliği]