Ana Sayfa
Sinan'a Saygı Projesi
Mimar Sinan'ın Hayatı
Mimar Sinan'ın Eserleri
Fotoğraf Galerisi
        Yeni Eklenenler
Külliye Planları
Sinan Gezi Yolları
Gezi Haritaları
Haberler / Duyurular
Gönüllü Çalışma
Projeye Destek
İletişim
ENGLISH






Molla Çelebi (Fındıklı) Camisi

Genel Bilgiler
Fotoğraflar
Google Haritası
Linkler
"Mimar Sinan Eserleri Gezi Haritası"ndan edinmek için tıklayınız...
Yapım yılı: 1570-1584

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Beyoğlu

Bulunduğu semt: Fındıklı 

Adres: Meclisi Mebusan Cad. Fındıklı Beyoğlu

Ulaşım tarifi: İstanbul'da son dönemlerde geliştirilen raylı sistem projeleri nedeniyle kolay ulaşılabilir bir noktadadır. Yapıya ulaşmak için metro ve füniküleri veya tramvayı kullanarak Fındıklı durağında inmeniz yeterli. Asya yakasından gelenler için Üsküdar'dan Kabataş motorlarına binmeleri önerilir. Yapıyı harita üstünde görmek için tıklayınız.

Eser tipi: Cami

Günümüzdeki kullanımı: Cami

Mülkiyet sahibi: Vakıflar

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: Anadolu'da ve İstanbul'da kadılık görevinde bulunmuş Kazaskâr Mehmet Vusuli Efendi'nin yaptırdığı cami; yangınlar, doğal afetler ve 1950'li yıllarda yapılan yol genişletme çalışmaları nedeniyle hasar görmüştür. Fakat yapı Sinan dönemi ayrıntılarını halen korumaktadır. 18. yüzyılda yıkılan son cemaat yeri bir sundurmayla kapatılmıştır. 1957'de yol genişletme çalışmaları sırasında yapılan onarım da ise bu bölüm 16. yüzyıl özelliklerine uygun olarak beş kubbeli bir son cemaat yerine dönüştürülmüştür. Yine bu yılda Molla Çelebi Hamamı yıktırılmıştır. 1999 Marmara Depremi'nde zarar gören minaresi yeniden inşa edilmiştir. Restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olan yapının yakın zaman içerisinde açılması planlanmaktadır.

Güncellenme tarihi: 30.11.2015

Mimar Sinan'ın bu eserini ziyaret ettiniz mi?
Eser hakkındaki izlenimlerinizi ve fotoğraflarınızı buradan paylaşabilir, bu sayfaya eklenecek güncel bilgiler için bize yazabilirsiniz. Giriş için tıklayınız.

 
© 2006 Sinan'a Saygı. Her hakkı saklıdır. [Çekül Vakfı] [Tarihi Kentler Birliği]